下载此文档

新版六年级上册英语阅读理解题含答案解析.doc


文档分类:外语学习 | 页数:约5页 举报非法文档有奖
1/ 5
下载提示
  • 1.该资料是网友上传的,本站提供全文预览,预览什么样,下载就什么样。
  • 2.下载该文档所得收入归上传者、原创者。
  • 3.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
1/ 5 下载此文档
文档列表 文档介绍
该【新版六年级上册英语阅读理解题含答案解析 】是由【海洋里徜徉知识】上传分享,文档一共【5】页,该文档可以免费在线阅读,需要了解更多关于【新版六年级上册英语阅读理解题含答案解析 】的内容,可以使用淘豆网的站内搜索功能,选择自己适合的文档,以下文字是截取该文章内的部分文字,如需要获得完整电子版,请下载此文档到您的设备,方便您编辑和打印。新版六年级上册英语阅读理解题含答案解析
一、阅读理解
1.阅读理解阅读理解,根据文章内容回答问题。
Amy: Where does your mother work?
Wu Yifan: She works in a school.
Amy: What does your mother do? A teacher or a head teacher?
Wu Yifan: She is a head teacher.
Amy: Cool! How does she go to work every day?
Wu Yifan: She goes to work on foot.
Amy: What do you want to be? A head teacher?
Wu Yifan: No. I want to be a pilot. What about you?
Amy: I'm going to be a scientist.
Wu Yifan: Great!
(1)What does Wu Yifan's mother do?
(2)Where does Wu Yifan's mother work?
(3)Does Wu Yifan's mother go to work by bike?
(4)What does Wu Yifan want to be?
(5)Is Amy going to be a scientist?
【答案】 (1)She is a head teacher.
(2)She works in a school.
(3)No, she doesn't.
(4)He wants to be a pilot.
(5)Yes, she is.
【解析】【分析】(1) 通过文章中的“She is a head teacher.(她是一名校长。)”,我们可以知道“吴一凡的妈妈是一名校长。”,因此本题填写“She is a head teacher.”
(2) 通过文章中的“She works in a school.(她在学校里工作。)”,我们可以知道“吴一凡的妈妈在学校里工作。”,因此本题填写“She works in a school.”
(3) 通过文章中的“She goes to work on foot.(她走路去上班。)”,我们可以知道“吴一凡的妈妈并不是骑自行车去上班。”,因此本题填写“No, she doesn't.”
 (4) 通过文章中的“I want to be a pilot.(我想成为一名飞行员。)”,我们可以知道“吴一凡想成为一名飞行员。”,因此本题填写“He wants to be a pilot.”
(5) 通过文章中的“I'm going to be a scientist.(我打算成为一名科学家。)”,我们可以知道“艾米打算成为一名科学家。”,因此本题填写“Yes, she is.”。
2.阅读理解阅读理解
    Hello,I'm Liu Yun. Amy is my new pen pal. She lives in America. Her father is a doctor. He goes to work by car. Her mother is a TV reporter. She goes to work by subway. Amy is 12 years old. She likes listening to music. She goes to school by bus. She does homework and reads newspapers every day. Amy says her family will visit Beijing soon. I'm very excited.
根据短文内容,选择正确答案。
(1)Where does Amy live?
A. She lives in America.                           B. She lives in England.
(2)How does Amy's mother go to work?
A. She goes to work by car.                    B. She goes to work by subway.
(3)What is Amy's hobby?
A. She likes listening to music.                      B. She likes watching TV.
(4)Does Amy do homework every day?
A. Yes, she does.                                 B. No, she doesn't.
(5)Who will visit Beijing?
A. Amy.                                        B. Amy's family.
【答案】 (1)A
(2)B
(3)A
(4)A
(5)B
【解析】【分析】①根据所给的短文,Amy is my new pen lives in .
②根据所给的短文,She goes to work by .
③根据所给的短文,Amy is 12 years likes listening to .
④根据所给的短文,She does homework and reads newspapers every .
⑤根据所给的短文,Amy says her family will visit Beijing .
【点评】此题考查阅读理解.
3.阅读理解阅读短文,完成下面的表格。
    Some students are not happy today. Amy is angry, because she can't go to the park and have a picnic on the weekend. What should she do? She should take a deep breath and count to ten. Tony wants to be strong, but he is thin now. So he should do more exercise. What's wrong with Mary? She is ill. She should see a doctor. And John thinks he gets a cold. He should wear warm clothes.
Name
What's wrong?
What should he / she do?
________
angry
________
Tony
thin
________
Mary
________
see a doctor
________
gets a cold
wear warm clothes
【答案】 Amy;take a deep breath and count to ten;do more exercise;ill;John
【解析】【分析】大意:短文讲述了艾米生气了,该怎么做;托尼想变得强壮,应该怎么做;玛丽病了该怎么做;约翰感冒了该怎么做。
(1)根据Amy is angry, because she can't go to the park and have a picnic on the weekend. 可知艾米生气了, Amy艾米。故答案为Amy.
(2)根据 She should take a deep breath and count to ten. 可知她应该深吸一口气数到十。take a deep breath and count to ten深吸一口气数到十。故答案为take a deep breath and count to ten.
(3)根据 Tony wants to be strong, but he is thin now. So he should do more exercise. 可知托尼应该多做运动。 do more exercise多做运动。故答案为 do more exercise .
(4)根据 She is ill. 可知玛丽病了。病了ill。故答案为ill.
(5)根据 And John thinks he gets a cold. He should wear warm clothes. 可知约翰觉得他感冒了,应该穿暖和的衣服。John约翰。故答案为John.
【点评】本题考查了阅读理解,首先通读短文,理解大意;其次阅读表格,根据表格信息写出相关的单词填空。
 
4.阅读理解阅读短文,判断正误。
    Tomorrow is the Dragon Boat Festival. In the morning, I'm going shopping with my parents. We are going to buy some good food. Then we are going to watch dragon boat races. In the afternoon, my mom is going to make zongzi with my grandma. In the evening, we are going to have a big dinner together.
(1)My mother and my grandmother are going to make zongzi.
(2)We are going to have a big dinner together in the morning.
(3)My father is going to buy some good food with my mother and I.
【答案】(1)1
(2)0
(3)1
【解析】【分析】这是一篇元宵节的计划。
(1)题目意思是:我的妈妈和奶奶打算包粽子。根据短文叙述In the afternoon, my mom is going to make zongzi with my grandma.(在下午,我的妈妈和奶奶打算包粽子。)可知题目叙述正确。故答案为:正确。
(2)题目意思是:早上我们打算在一起聚餐。根据短文叙述 In the evening, we are going to have a big dinner together.(在晚上我们打算一起聚餐。)可知题目叙述错误。故答案为:错误。
(3)题目意思是:我爸爸打算和妈妈和我一起买好吃的食物。根据短文叙述In the morning, I'm going shopping with my parents. We are going to buy some good food.(在上午,我和父母去购物。我们要买好吃的食物。)可知题目叙述正确。故答案为:正确。
【点评】这是考查阅读理解的题目。根据短文叙述内容来判断所给句子的正误。
5.阅读理解一起来看一看这份关于心情的简报,并选择正确的选项。10%
    Different people have different feelings towards different things.Their mood is easily affected by some things around them.
    Peter is a cook.He has a big restaurant.He often cooks yummy Chinese food for people.In fact(事实上)he doesn't like cooking.If his mother asks him to cook after work,he will not be happy.Nothing but going hiking makes him happy.
    Mary is a businesswoman.She has a dictionary company. She often goes to other countries.She often feels ill, but she doesn't go to see a doctor.Then she joins a music club.She feels better soon.
    Ann is an artist.She often draws different kinds of pictures.If she can't find her pictures,she will be sad.So she treasures every picture.
    Betty is a housewife.She often does housework at home at day.She is very busy.In the evening,she often goes to the cinema.That's a happy time for her.
    Different people use different ways to deal with their feelings. If you're sad,what do you usually do? Listening to music,reading books,doing exercise…They may help you feel better.So if you're sad,please do some things to make yourself happy!
(1)Peter likes       .    
A. cooking                              B. going hiking                              C. singing
(2)Mary has a      .    
A. music club                      B. dictionary company                      C. restaurant
(3)Ann lost her pictures,she feels very      .    
A. sad                                      B. angry                                      C. afraid
(4)Betty often    in the evening.    
A. does housework                 B. goes to the cinema                 C. reads books
(5)If you're sad,you may     .    
A. see a doctor                         B. do exercise                         C. count to ten
【答案】(1)B
(2)B
(3)A
(4)B
(5)B
【解析】【分析】该短文是关于心情的简报。
(1)细节阅读,根据Nothing but going hiking makes him happy.得知他喜欢去远足,故选B。
(2)细节阅读,根据 She has a dictionary company. 得知她有一家字典公司。故选B。
(3)细节阅读,根据If she can't find her pictures,she will be ,故选A。
(4)细节阅读,根据she often goes to the cinema得知她经常去看电影,故选B。
(5)细节阅读,根据 Listening to music,reading books,doing exercise…They may help you feel better得知难过的时候可以做运动,故选B。
【点评】考查对篇章的把握和细节的辨别能力。答题时,紧扣文章中的关键词,做出正确选择。

新版六年级上册英语阅读理解题含答案解析 来自淘豆网www.taodocs.com转载请标明出处.

非法内容举报中心
文档信息
  • 页数 5
  • 收藏数 0 收藏
  • 顶次数 0
  • 上传人 海洋里徜徉知识
  • 文件大小 53 KB
  • 时间2025-10-07