下载此文档

2022年中考英语“冬奥主题” 题型专练03 阅读理解题型(含解析).docx


文档分类:中学教育 | 页数:约48页 举报非法文档有奖
1/48
下载提示
  • 1.该资料是网友上传的,本站提供全文预览,预览什么样,下载就什么样。
  • 2.下载该文档所得收入归上传者、原创者。
  • 3.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
1/48 下载此文档
文档列表 文档介绍
03阅读理解题型(一)
备战2022年英语中考“讲好冬奥故事,共赴冰雪之约”冰雪运动专题题型专练
阅读理解01
What's the first thing that comes to mind when you think By cross-country skiing.
C. By riding snowmobiles. D. By going on foot.
What can we know about cross-country skiing from the third paragraph?
It's as important as down-hill skiing.
It's becoming more and more popular.
Il's more famous than down-hill skiing.
Ifs getting Switzerland more interesting.
What does the underlined word “luxurious“ mean in the last paragraph?
A. Old. B. Modem. C. Expensive. D. Clean.
【短文大意】
本文主要向我们介绍r越野滑雪这项运动。
【答案解析】
1-4. CBBC
【第 1 题】细节理解题。根据第一段中“There is no doubt that down-hill skiing is the worlds most popular winter sport although ifs one of the most expensive as well.“可知,山下滑雪是世界上最受欢迎的冬季运动。故选C。
【第 2 题】细节理解题。根据第二段中“it was also the first means of transportation that people used to move across the snow. In fact, the oldest ski ever found, which was in Sweden, is more than 4,500 years old.”可知,4500 年前,瑞典人是通过越野滑雪穿越雪地的。故选瓦
【第3题】推理判断题」分析第三段内容并根据段中“This makes more people from all over the world take part in the sport.”可知,第三段主要描述越来越多的人参与到越野滑雪中,越野滑雪运动变得越来越流行。故选 Bo
【第 4 题】词义猜测题。分析最后 段中“Popular holiday centers and luxurious hotels are not important. They stay in cheap houses and go skiing whenever they feel like it.“可知,受欢迎的度假中心和豪华酒店并不重要,他 们住在便宜的房子里,想去滑雪就去。所以luxurious与后句中的cheap词义相反。故选C。
阅读理解02
People around the world have great fun doing sports. Because sports bring them health and happiness. Different people play different kinds of sports.
Some sports are very interesting and many people all over the world enjoy them. Soccer is popular in most countries. Swimming is popular in warm places. Skiing(滑雪)is popular in cold countries, like Canada and Ireland.
Some sports or games have a long history, like Chinese Kongfu. But soccer and volleyball are very young. They are only about one hundred years old.
People can learn from each other well in sports. Many players make friends after they have a game. Other people rel

2022年中考英语“冬奥主题” 题型专练03 阅读理解题型(含解析) 来自淘豆网www.taodocs.com转载请标明出处.

猜你喜欢